‘Sağlık-Der'den Torba kanuna dört şerh

Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, TBMM'de görüşülmekte olan torba kanun hakkında açıklama yaptı.

4.07.2013 11:37:07 0
‘Sağlık-Der

Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, TBMM’de görüşülmekte olan torba kanun hakkında açıklama yaptı. Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, TBMM’de görüşülmekte olan torba kanun hakkında açıklama yaptı.

 

 TBMM’de görüşülmekte olan torba kanuna göre aile hekimlerinin hastalardan ücret alacak olmasına tepki gösteren Sağlık-Der Genel Başkanı Dr. Kasım Sezen, “Sağlık bakanlığı torba kanun tasarısına göre aile hekimleri hastalardan ücret alacaklar. Aile hekimleri yaptıkları tetkik ve sarf malzemelerinin ücretini hastadan alacak, hasta daha sonra bu ücreti il sağlık müdürlüğünden geri almak için uğraşacak. Bu tasarı komisyondan geçti bu hali ile yasalaşırsa devletin anayasada güvence altına alınan vatandaşın sağlığını koruma vazifesi yerine getirmemiş olur. Bu ayrıca hükümetin bugüne kadar attığı önemli adımları da gölgeler” dedi.

 

 

 

Getirilen yeni düzenleme ile aile hekimlerinden randevu almadan hastaların, muayene ve tedavi olamayacaklarını da hatırlatan Sezen, “Bu durum randevu için vakti olmayan hatta durumu acil olan hastalar için bir mağduriyet meydana getirecektir. Randevu almak, sistem açısından kolaylık sağlayabilir ama randevu mecbur hale getirilmemelidir” diye konuştu.

 

 

 

Tasarıya göre, 112 ve yoğun bakım çalışanları için nöbet ücretlerinin yüzde 50 fazla ödeneceğini ancak sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin çalışma saatlerinin beşte biri esas alınarak hesaplandığını belirten Sezen, “Bu ciddi bir adaletsizliğe yol açmaktadır. Nöbet ücretleri daha adil bir şekilde düzenlenmeli ve fazla ödeme nöbet tutan tüm personele yapılmalıdır” dedi. Tasarı da vekil ebe ve hemşirelere kadroya yer verilmemesini de eleştiren Dr. Sezen, bu ayrımcılığın da derhal ortadan kaldırılmasını istedi.


Artuklu Haber Ajansı-Ankara


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04